Изгоряха пчелни кошери в село Вехтово - Телевизия Шумен

30 пчелни кошера са изгорели при пожар в село Вехтово, съобщиха от полицията в Шумен. В 16:46 часа вчера е приет сигнал за пожар в сухи треви и храсти в село Вехтово. Огнеборците от шуменската пожарна заварили да горят 30 пчелни кошера, които били в два различни имота в селото. За ликвидиране на пожара на място са пристигнали още два противопожарни екипа от шуменската пожарна. Изяснено било, че пламъците тръгнали след като собственикът на единия пчелин оставил пушалка за опушване на пчели без надзор. От нея изпаднал въглен върху сухата трева и пламъците бързо се разпространили. Пожарът е ликвидиран с помощта на 18 тона вода. Унищожени са 30 пчелни кошера, 15 пчелни семейства. Огнеборците спасили две сгради, 3 тона пчелен мед, 150 кг. восък, пчеларски инвентар. За извършено престъпление, палеж по непредпазливост, е образувано досъдебно производство.

На още сигнали е реагирала вчера пожарната. В 11:12 часа е приет сигнал за пожар в сухи треви край шуменския квартал Макак. Изпратен е екип на РСПБЗН-Шумен. Огнеборците загасили пламъците с помощта на 1 тон вода. Спасени от опожаряване са 260 декара посеви, които били в непосредствена близост до пламъците.

Пожар в сухи треви и храсти е ликвидиран край село Овчарово. Сигнал за произшествието е приет в 11:14 часа. Екипът, който бил пратен на място установил, че горят храсти и треви в източния край на селото. Пожарът бил погасен с помощта на тупалки и 3 тона вода. Няма материални загуби, допълниха от полицията.

Пожар в сухи треви е ликвидиран в село Тодор Икономово малко след 18:30 часа вчера. Пламъците са ликвидирани с помощта на един тон вода. Не е допуснато разпространението на пожара. Спасена от опожаряване е една къща на ул.“ Пейо К. Яворов“.

Огнеборци спасиха борова гора от опожаряване

Пожар изпепели 20 декара гори

Жертва на пожара в кв. „Тракия”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.