Изграждат нови обществени тоалетни - Телевизия Шумен
Изграждат нови обществени тоалетни

Обществена поръчка за нови градски тоалетни е обявила местната администрация в Шумен. Стойността е 75 000 лева, а санитарните възли ще са фургони от сглобяем тип.
„Тези съществуващи обществени тоалетни са стари, неремонтирани и са вкопани и които не отговарят на изискванията за общодостъпна среда. Така общината реши на същите места, където има такива тоалетни в случая са три, да се закупят сглобяеми тоалетни и да се монтират на тези места, тъй като там има изградена инфраструктура – вода, канал“, каза инж. Боян Тодоров – зам.-кмет на Шумен.
Местата са три – в градинката между община Шумен и библиотеката, където има стара тоалетна, пред читалище „Стилиян Чилингиров“ на Гривица, където граждани казват, че нов санитарен възел е нужен.
„Трябва една хубава тоалетна да направят тука, да направят чешма. Няма значение какъв тип ще бъде, просто да може да се обслужват хората, да има отделно за жени и за мъже тоалетна, да има и чешма да може да се измиеш“, каза Христо Христов.
Последната локация е Градската градина, където в момента има химически тоалетни.
„Ако общината има пари да направи тоалетни, да направи нови, няма проблем, тук всеки ден ходим и обикаляме. Важно е да има, да“, каза Вяра Костова.
А скоро предстои в Шумен да отвори най-новата обществена тоалетна, построена на бул. „Славянски“. От общината считат, че новите тоалетни няма да загрозяват градската среда.
„Аз мисля, че добре са изработени, има снимки, картинки и така – Няма да загрозяват градската среда? – Би трябвало, те са предлагани на много места в България, така че мисля, че са подходящи и за Шумен“, каза още инж. Боян Тодоров.
Новите тоалетни ще бъдат монтирани в рамките на няколко седмици след приключване на обществената поръчка.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *