Издирва се собственик на брачна халка - Телевизия Шумен
Възпитаници на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ – Шумен намериха брачна халка, по време на занимания на открито в ПП“ Шуменско плато“. Днес преди обяд на поляната до детската площадка, вдясно от Стария град, ръководителите и децата решили да почистят зелените площи . На една от пътечките 8- годишните Николай и Йоан забелязали предмет, който блести. Извадили го от пръстта и разбрали, че са намерили брачна халка. Развълнувани, децата веднага я занесли и предали на една от учителките. Помолили да бъде предадена в полицията, за да се намери собственика й. Изненадата за тях дойде когато на място при тях пристигнаха полицейски служители.
Полицай Янко Димитров от РУ- Шумен и експертът- криминалист Добромир Дойчинов им показаха как се извършва оглед на местопроизшествие, запознаха ги с действията, които извършват в такива ситуации. Полицейските служители им благодариха за доблестната постъпка и им обещаха когато намерят собственикът на халката да ги информират.
От вътрешната част е изписано името Панко, а отбелязаната дата е 20 ноември 1966 година. Собственикът й може да си я получи в РУ- Шумен срещу съответните доказателства за принадлежност. ОДМВР- Шумен благодари на Николай и Йоан и всички деца, които са на зелено училище за доброто дело.
По-късно от полицията съобщиха, че са намерихме собственичката. Тя разказала, че халката е открадната през 1970 година, работила в отделението за недоносени деца в шуменската болница. Когато къпели децата си я сваляла, точно в един такъв момент са я откраднали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.