Изложба на Румен Михайлов - Телевизия Шумен

“Душа” се нарича изложбата на рано отишлия си художник Румен Михайлов, подредена в Регионалната библиотека. Идеята за нея е на семейството на твореца и приятели, а много от творбите се показват за първи път.
Румен Михайлов си отиде от този свят през 2019 година, а това е втората изложба с негови творби, голяма част от които той не е успял да покаже приживе.
“Румен имаше намерение да покаже всички тези акварели, които събираше в папка, но така или иначе не успя, затова решихме с дъщерите да ги покажем на почитателите му, на публиката. Надяваме се да достигнем до сърцата им. Със сигурност той, там горе, вече е достигнал върха, към който се стремеше”, каза съпругата на художника Лидия Александрова.Румен Михайлов е художник със запомнящ се стил и характер. Твори в няколко жанра – скулптура, малка пластика, живопис, а произведенията му се отличават с изящна хармония и въздушност, без да губят връзка със земния контур. Участва в 50 самостоятелни и общи изложби в Германия, Франция, Словакия, САЩ, Холандия и на други места. Негова творба е притежание на папската колекция на Ватикана.
“Тук е и последната картина на Румен. Вече беше доста болен. Успя да я завърши, успя да я подпише и й постави заглавие “Небесни кули”, разказа за последната творба на Румен Михайлов неговата съпруга.
Експозицията е подредена в Художествената зала на библиотеката и ще остане отворена до 12 октомври.

Изложба на Румен Михайлов в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *