Инициативата „Мисия безопасни пътища“ в Шумен - Телевизия Шумен
Инициативата „Мисия безопасни пътища“ в Шумен

Институтът по пътна безопасност представи инициативата си „Мисия безопасни пътища“ в Шумен, но при слаб интерес. От НПО-то настояват за законови промени.
„На първо място, но не по важност, нов закон за движение по пътищата, който обаче забележете, не да повиши глобите, не да бъде насочен към шофьорите, а да бъде насочен към отговорността на държавните институции. Закон, който да следва философията, че хората винаги ще допускат грешки. Целта е, когато сбъркат, да не катастрофират тежко. Второто нещо, което искаме е институционална промяна“, каза Богдан Милчев – председател на ИПБ.
Освен това се предлага прецизно организиране на администрацията, отворена информационна система и налагане на високи стандарти за управление, които да гарантират отговорност и далновидност и ще дадат начало на битка с корупцията.
„Защото корупцията, която имаме във всички нива на администрацията, която управлява транспортната система, разяжда всичко, което се случва в държавата. И поемам ангажимент, че още първата година жертвите ще намалеят между 50 и 100 човека“, категоричен е Богдан Милчев.
В подкрепа на гражданската инициатива от Шумен стартира и подписка.

Операция „Пешеходци в безопасност“

Старт на инициатива за пътна безопасност

Пипи учи деца на пътна безопасност

Урок по пътна безопасност в училище

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *