Иновативни уроци - Телевизия Шумен
Иновативни уроци

Средно училище “Панайот Волов” стана домакин на среща от проект “Иновации в действие”. В образователната програма участват преподаватели и ученици от 4 училища в страната.
Ученици от Шумен и Кърджали проведоха заедно учебен час, в който бяха демонстрирани иновативни методи на преподаване и участваха преподаватели по няколко дисциплини.
„Както знаят всички, ние сме иновативно училище с втори цикъл на иновации и това е втората година от този цикъл. Наши гости са ученици от СУ “П. Р. Славейков”, от Професионалната гимназия в Севлиево и училището в село Дралфа”, каза Росина Инджева, директор на СУ “Панайот Волов”.
По-рано урок се е провел и в Природен парк “Шуменско плато”, където ученици от четвърти клас в училище “Панайот Волов” са запознали своите връстници с Червената книга на природния парк.

 

„Ползата е огромна. Тази обмяна ни дава една оценка на мястото, където се намираме ние като училище, като учебни практики. От друга страна ни дава възможност да се запознаем с други колеги. Да видим други училища. Освен за учителите, много полезно е и за учениците, които са с нас, тъй като те виждат един различен начин на работа, виждат свои приятели. Осъществяват се контакти, които продължават много дълго след това”, изтъкна Нешка Шопова, зам.-директор СУ “П.Р.Славейков” Кърджали.
Целта на проекта е да се създаде нова образователна среда за ученика и да се промени статуквото в образованието, тъй нареченият “класно- урочен” начин на преподаване.

7 училища в Шуменско са иновативни

Иновативен урок по химия

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *