Информатиците от Школа “А&Б” изпратиха успешна учебна година - Телевизия Шумен
Школа “А&Б” закри една от най-успешните си учебни години

Информатиците от Школа  “А&Б” изпратиха успешна учебна година. Това беше отчетено на емоционално тържество в присъствието на учениците от Школата, преподавателите и техните родители. Бяха изброени големите постижения на информатиците от Школата – десет златни, два сребърни и четири бронзови медала от международни състезания, множество медали и грамоти за отлично представяне на национални състезания. Беше обявено, че в състава на трите национални отбора – старши, младши и момичета – от 36 състезатели, девет са от Шумен.
Тържествено бяха изпратени и абитуриентите на Школата, които по традиция получиха паметни плакети.
Последната изява на Школа “А&Б” беше миналия уикенд на Летния турнир по информатика, който се проведе присъствено в Стара Загора. Школата беше представена от 27 състезатели – 15 от квотата на Шуменска област, двама – от Търговище, един – от Разград, и девет състезатели от националните отбори по информатика. Отличната подготовка на всички ученици от Школата беше отбелязана със сребърния медал на Владислав Костов в група С, златни медали за Симона Христова в група С – момичета и Деница Янкова – в група А – момичета, както и бронзовия медал на Нермин Идириз в група С – момичета. Многобройни са и грамотите за отлично представяне – Виктор Папазов, Здравко Николов, Нермин Идириз, Симона Христова, Серкан Рашид и Иво Иванов в група С, Николай Вълчанов в група D и Борис Бобев – в група Е; грамотите за много добро представяне – Даниел Койнов и Деница Янкова – в група А и Симона Иванова – в група Е.
Въпреки, че учебната година приключи, състезателният сезон продължава – на 12 юни (неделя) ще се проведе финала на международното състезание CodeIT, където финалистите в старша възрастова група са общо 12, като от Шумен до финала се допускат Ния Димитрова и Деница Янкова. До „малкия“ финал (в групата за младежи) се допускат петима участници, трима от които са от Школа А&Б. Част от организаторите и журито на престижното състезание е Даниел Койнов. Патрон на състезанието е Президентът на Република България Румен Радев.
В края на месеца предстои последното контролно състезание за националните отбори, където ще се утвърдят окончателните състави на отборите, които ще представят България на предстоящите в края на лятото и началото на есента международни състезания.

Школа “А&Б” празнува рожден ден

Успех за шуменската школа по информатика

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.