Камера на фаталното кръгово в Шумен - Телевизия Шумен

Светещи пътни знаци и информационно табло за скорост за фаталното кръгово кръстовище на бул. “Симеон Велики”. Това реши на свое заседание Общинската комисия по пътна безопасност на свое заседание. Предвижда се и видеонаблюдение.
Процедура по закупуване на видеокамера да стартира Общината е другото. решение на експертите. Тя ще следи за нарушители на скоростта, които органите на реда да санкционират. Според представителите на Пътната полиция проблема на кръстовището не е неговата конструкция, а водачите, които не спазват пътните знаци.
“Причините за пътно-транспортните произшествия са отнемане на предимство, което предимство би трябвало да се определи с диаметъра на този кръг, което да принуди автомобилите да намалят скоростта. Не е превишената скорост причината за настъпването на пътнотранспортните произшествия, за да контролираме там скоростта, посочи на заседанието Мирослав Василев, началник група в “Пътна полиция”.
На заседанието присъства и проектантът на фаталното кръгово кръстовище. Според него островът не можел да е по-голям, тъй като кръстовището ще влезе в чужди имоти. Категоричен беше, че се е придържал стриктно към Закона за движение по пътищата.
“Завиването може да започне и от другата част на пътното платно за движение и водачът на завой е длъжен да пропусне пътните превозни средства, преминаващи от дясната му страна. Така, че при тази геометрия – това е решението. И възможностите за произшествие вече са на културата на движение и от познаването на закона“, каза инж. Павлин Сурилов.
Всички се обединиха около факта, че в отсечката от кооперативния пазар до кръговото някои водачи развиват висока скорост, много над допустимата.
“Ако искате, аз ще поема ангажимента да осигурим от тези пластмасовите ограничения, да не градим някакви по-сериозни и да видите какво ще стане”, предложи кметът на община Шумен Любомир Христов.
Бяха направени предложения и за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки или поставяне на гумени колчета, които да канализират движението в кръговото, но в последствие не бяха приети.

 

Експерти: Кръговото не отговаря на изискванията

Проверяват кръговото на бул. „Симеон Велики“

Камери за кръговото на „Симеон Велики“

ЕЦТП: Кръговото от катастрофата в Шумен не отговаря на нормите

На дневен ред: Безопасно ли е кръговото

НСС и Софийската прокуратура разследват

Водачът от фаталната катастрофа пред съда

Жена загина при катастрофа в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *