Кампания срещу дрогата - Телевизия Шумен

Открита приемна за граждани организира Превантивно-информационният център в Шумен по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества. Мотото на кампанията е: „Хората са важни! Без стигма и дискриминация засилете превенцията“.
Приемната ще бъде разположена на входа на Градската градина от 10.00 до 12.00 часа на 26 юни (понеделник). В нея специалисти от центъра ще запознават младите хора и гражданите с рисковете и последиците от употребата на наркотични вещества. Ще бъдат представени и услугите, които предлага Превантивно-информационният център в Шумен, както и интересни занимания за свободното време и съвети за здравословен начин на живот.По същото време в района на автобусната спирка до входа на Градската градина (в посока към кв. „Тракия“) полицейски служители от Областната дирекция на МВР-Шумен ще извършват проверки на водачи на моторни превозни средства за употреба на наркотични вещества и техните аналози. Добрововолци от Българския младежки червен кръст ще раздават на проверените водачи информационни брошури и светлоотразителни гривни.
26 юни е определен за Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества с решение на Общото събрание на ООН през 1987 г. Идеята на инициативата е хората по света да изразят своята активна позиция и съпричастност с усилията за ограничаване на разпространението на наркотиците.
Кампанията се организира от Превантивно-информационния център в Шумен в партньорство с Областната дирекция на МВР-Шумен и Българския младежки червен кръст.

Дискусия с шуменски ученици

Превенция на зависимости сред децата

Кампания срещу дрогата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *