Кампания срещу дрогата - Телевизия Шумен
Кампания срещу дрогата

Специална кутия събира посланията на шуменци към младите хора. Кампанията е на здравната инспекция, а поводът – Международният ден за борба с наркотиците.
„Аз като една майка с малък стаж написах и пожелах на тийнейджърите, защото посланието е към тях, да бъдат отговорни и да обичат родителите си“, каза Яна Косева.
На щанд пред областната управа здравни експерти отговаряха на въпроси за различните видове наркотици. Младежи от Превантивно-информационния център разясняваха на тийнейджърите рисковете, вредата и последствията от употребата на дрога. Защото най-често децата пробват наркотици от любопитство.
„Идва моментът, в който си казват: добре, де, какво ще стане. И точно това „какво ще стане“ се развива постепенно от „какво ще стане“ – „ще пробвам“, „не беше толкова зле“. И така нататък вече етапите ги знаем. Развива се в зависимост и във вече нежелани състояния се обръщат нещата“, разказа Берк Нихат от СУ „Панайот Волов“.
Проучвания показват, че първите срещи и опити на децата с наркотиците са средно между 10 и 12-годишна възраст. Основната цел на специалистите е да достигнат до тях преди да са посегнали към дрогата.

Синтетичната дрога – бич в съвремието

С дрога зад волана

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *