Ключодържатели с послания за шофьорите - Телевизия Шумен
Ключодържатели с послания за шофьорите

В деня, посветен на безопасността на движението по пътищата, ученици призоваха шофьорите към отговорност. На един от най-оживените булеварди в Шумен децата раздаваха тематични ключодържатели на водачите и отправяха послания за разумно поведение на пътя.
Ключодържатели с послания получиха шуменски шофьори в Деня на безопасното движение. Със съдействието на полицейски служители учениците спираха водачите по бул. “Велики Преслав”, за да насочат вниманието им към най-уязвимите на пътя – децата.

 

За да се опази живота, често е нужна само толерантност, дисциплина и адекватна преценка на участниците в движението. Затова личната отговорност е определяща.
„Самият аз се опитвам да бъда толерантен. При всички случаи правим някакви нарушения, опитваме се да са по-малко“, каза Пламен Троев.
От началото на годината в Шуменско в тежки катастрофи са загинали 7 души, ранените са 76. За същия период пътните полицаи са хванали 140 неправоспособни зад волана. И тази тенденция заплашително се задълбочава.
„Само за онзи ден и вчера са установени по един неправоспособен водач на ден, но което е по-лошо тези водачи са непълнолетни и управляват нерегистрирани пътни превозни средства по надлежния ред. Именно затова нашите инициативи са насочени към подрастващите“, посочи ст. инсп. Десислав Райчинов – ОДМВР-Шумен.
Акцията беше част от кампанията „Шофирай разумно, животът е с предимство“.

Стартира акция “Ваканция”

Започва акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

Урок по пътна безопасност в детската градина

Открит урок по пътна безопасност

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *