Кметът отчете свършеното през годината - Телевизия Шумен

Строят нови предприятия в Индустриалния парк. Към момента са подписани предварителни договори за продажба на два парцела. Новината съобщи кметът Любомир Христов, който отчете свършеното от екипа му. Догодина е планирана подмяна на уличното осветление по „Съединение“, булевардите „Славянски“ и „Велики Преслав“. Предстои и свикване на разширена комисия, която да се заеме с решаването на все по-наболелия проблем с паркирането.
Тежката икономическа и финансова криза създадоха сериозни проблеми пред общинското ръководство. Масово фирми настояват за актуализация на парите по сключени договори.
“Може би през 2-3 дена получаваме такива писма, които искат промяна на договорите за корекция на цените”, посочи кметът Любомир Христов.
Въпреки това финансовото състояние на общината е стабилно, с добро изпълнение на бюджета. Не се планира увеличение на местните данъци и такси догодина. Като успехи кметският екип изброи завършените обекти – игрището и залата до стадиона, зала „Плиска“, социалните жилища, кръговите кръстовища до Индустриалния парк. Проектът за покриване на река Енчова, който трябва да завърши до месец. Започнатите ремонти на Младежкия дом и Летния театър.
“Нашето становище е, че трябва да се направи всичко максимално добре, тъй като тия строителни работи може би ще бъдат за 50 години напред”, заяви заместник-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.
Очаква се догодина да започне преасфалтирането на улици в града и селата с 20-милионния заем.
“Надяваме се, че до края на годината ще бъде избран изпълнител. Ако няма обжалване на надзорните фирми, ще има избран изпълнител и при подобряване на условията, ще започнат работа по улиците фирмите. Не смятайте, че не искаме да започнем, напротив – искаме да започнем колкото се може по-скоро, но такива са проблемите. Цените растат”, посочи кметът на община Шумен.
Затова вероятно ще се наложи доплащане, за да няма отпаднали от списъка улици. Догодина архитекти, инженери, общински съветници и администрация ще решават проблема с трафика и паркирането. Планира се синята зона да се разшири, а някои улици да станат еднопосочни.

Ново кръгово кръстовище до Индустриалния парк

Обявиха поръчка за ремонт и укрепване на река Енчова (обновена)

Откриха новата зала и тренировъчното игрище, приключи и ремонтът на зала „Плиска“

Ремонтът на Летния театър е в ход

Започна ремонтът на Младежкия дом

Жилища за социално слаби

Нов асфалт в квартал „Мътница“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *