Кметът представи заместниците си - Телевизия Шумен

Кметът проф. Христо Христов представи екипа, с който ще работи през следващите четири години. Единственото политическо назначение е зам-кметът Николай Колев от Продължавме Промяната, който поема икономическото развитие на Шумен. На този етап структурата на ръководния екип на Общината остава същата. Предвижда се обаче разкриване на още един ресор, който ще бъде съсредоточен в работа по проекти с европейско финансиране и в областта на туризма.
Млади и амбициозни хора с експертиза. Така кметът проф. Христо Христов представи заместниците си, които ще отговарят за пет ресора.
“По-голяма част от заместник-кметовете са мой личен избор, тъй като отговорността, която поех към гражданите на Шумен и доверието, което ми беше гласувано е моя лична отговорност и аз смятам, че преди всичко трябва да бъде заложено на експертността. Тъй като основната ни цел е с тях да изпълним обещанията към нашите съграждани, които дадохме в предизборната кампания”, каза проф. Христо Христов при представянето на ресорните заместник-кметове.
Финансист номер 1 е Десислава Петрова, която през последните години оглавяваше общинската дирекция “Бюджет и финанси”.
“Най-важният приоритет е да се поддържа финансовата стабилност на община Шумен. Средствата, които Община Шумен разходва, които бюджетира, са средствата на нашите граждани, нашите средства, на нашия град. Те трябва да бъдат управлявани по един сигурен, честен, прозрачен начин”, заяви Десислава Петрова.
Новият зам.-кмет по култура и образование е проф. Светла Станкова, която ръководеше закритата катедра “География” в Шуменския университет. Проф. Станкова ще насочи усилията си в посока подобряване на резултатите от матурите в средното образование. Предвижда и преоценка на приобщаващото образование. “Особено в детските градини ресурсните учители изключително малко време прекарват прекарват в самото учебно заведение. Общината ще съдейства за по продължителния интервал от време – половин ден или повече часове, които да бъдат на ресорния учител в съответното място. Също така смятаме да подкрепим талантливи ученици”, допълни за приоритетите си през мандата заместник-кметът по култура ш образование.
Психологът Светослава Хайнова поема развитието на социалната политика и здравеопазването в общината. Основният й трудов опит е в социалната сфера, затова ресорът е поверен на нея.
“Да разкрием денонощен детски педиатричен кабинет. Това ще бъде основния ми приоритет. Ще вложим всички усилия, сили, ще търсим възможност съвсем скоро това да бъде факт. Другото, което планираме да направим, е да търсим възможности да направим общинска забавачница”, посочи пред журналисти д-р Светослава Хайнова.
Ресорът строителство и екология е възложен на архитект Николай Симеонов. През годините е работил по специалността си на свободна практика, бил е и главен архитект на Върбица и Нови пазар. Като първостепенна задача си поставя благоустрояването и инфраструктурата – улици, осветление и детски площадки.
“Искаме да акцентираме и в крайните квартали – визирам “Боян Българанов”, “Еверест”, Тракийския квартал, така че междублоковите пространства да имат облик, който да накара жителите на тези квартали да желаят да живеят в тях. Акцент в приоритетите е развитието на спортната инфраструктура”, очерта посоката на развитие през следващите четири години арх. Николай Симеонов.
За икономическото развитие на общината кметът залага на Николай Колев, който все още е областен председател на Продължаваме промяната. През годините Колев е заемал мениджърски постове, за кратко беше и зам.-областен управител.
“Най-важното е Шумен да е с продуктивна икономика, с висока добавена стойност, която да остава в града. И най-важното да се работи в посока повишение доходите на гражданите, така че те да се чувстват достойно, да живеят спокойно”, заяви ресорният заместник-кмет по икономическо развитие.
Преговори за заместник-кметски места са водени с политическите сили, които дадоха подкрепата си за проф. Христов на втория тур. Колев обаче е единственият, който влиза в екипа на кмета. За смени в администрацията на ниво дирекции ще се решава след анализ на работата им.

Проф. Христо Христов се закле като кмет на Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *