Книга и филм за Иван Kарадочев - Телевизия Шумен
Книга и филм за Иван Kарадочев

Филм и книга отбелязват годишнина от кончината на известния шуменски интелектуалец Иван Карадочев. Автор на филма е известният журналист и пътешественик Симеон Идакиев.
Литературен критик, естет, управленец Иван Карадочев беше дълги години в центъра на културния живот на Шумен. Книгата “За литературата, живота и всичко останало” разказва за интелектуалеца чрез спомени, интервюта и негови творби.
„Безспорно Иван Карадочев е една значима фигура, както в културния, литературно-критическия живот на Шумен, така и в известен смисъл в национален мащаб. Най-силната му част е, разбира се, критиката, също и неговата обществена дейност, както и дейността му като председател на кръжока по литературна критика в Шуменския университет”, каза проф. Христо Трендафилов.
Автор на филма е известният журналист и пътешественик Симеон Идакиев. Той е сниман в Троян, родния град на Иван Карадочев и Шумен.
„Животът ме събра с журналиста, телевизионен водещ и пътешественик Симеон Идакиев, на когото предложих да направи филм за Иван Карадочев. Той се отзова и така след много перипетии се роди филмът “Мъдрецът и прошката”, който отразява живота и творчеството на нашия съгражданин Иван Карадочев”, разказа Николай Калев.
Премиерата на филма и книгата бяха в Регионална библиотека, а Телевизия Шумен ще излъчи лентата в своята програма.

Нова книга на Виолета Кънчева

Премиера на филм за Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *