Кола удари жена на пешеходна пътека - Телевизия Шумен

37-годишна жена от Шумен е с фрактура на подбедрицата, след като беше ударена от лек автомобил на пешеходна пътека. Катастрофата стана малко преди 8 часа сутринта на кръстовището на Томбул джамия.
Шофьорът на леката кола е на 61 години от с. Златар. При ляв завой на зелен сигнал той не пропуснал жената, движеща се също на зелена светлина.
„Не можах да спра, щото аз се движа с 10-15 км. Идвам от хотела и завивам на ляво и продължавам по булеварда нагоре. И отзад има трафик, има коли от един път не можах да спра. Аз даже въобще не очаквах, че тя може да премине. От един път излизат. Тя и тя вижда колата, обаче и тя не се спря, аз продължавам и тя от един път излезе на платното“, разказа шофьорът Димитър Панчев.
Водачът е тестван с дрегер, който отчел, че не е употребил алкохол. По повод публикувани снимки на катастрофата в социалните мрежи от полицията напомнят, че свидетелите на такива произшествия първо трябва да позвънят на тел. 112, а след това да снимат, тъй като се касае за човешки живот. Навременно пристигане на помощ е изключително важно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.