Конкурсът „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ събира в Шумен млади таланти - Телевизия Шумен
Конкурсът „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ събира в Шумен млади таланти

Този уикенд Шумен е домакин на седмия Национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“. Официалното откриване е на 4 юни, събота, от 11.30 часа в двора на Средно училище „Сава Доброплодни“. Известната поп изпълнителка Теди Кацарова, която е и председател на журито в направление „Популярна музика“, символично ще отключи таланта на участниците в конкурса със специален ключ, изработен от преподавателя по изобразително изкуство в училището Дилян Абаджиев. Ще бъдат представени екипите на журито в различните направления. Домакините ще отправят музикален поздрав към всички участници. Ще прозвучи и сигналът на конкурса, чийто автор е възпитаник на музикалните паралелки към училището.
По време на откриването ще бъдат връчени наградите на лауреатите в направленията „Изобразително изкуство“ и „Дигитална рисунка“. Изложба с отличените творби ще бъде подредена в двора на учебното заведение. Крайният срок за изпращане на рисунките в двете направления изтече на 20 май 2022 г. Над 250 творби от 17 населени места на страната бяха получени за участие в направленията „Изобразително изкуство“ и „Дигитална рисунка“.
В раздел „Музика“, който включва три направления – „Популярна музика“, „Народна музика“ и „Класическа музика“, заявки са участие са подали участници от Шумен, Пловдив, София, Горна Оряховица, Варна, Търговище, Разград, Каспичан, Русе, Ямбол, Велико Търново, Нови пазар и село Лиляк. В раздел „Надиграване“ ще се състезават 20 танцови състава от Шумен, Варна, Търговище, Разград, Белослав, Провадия и Тервел. Близо 800 деца и ученици от цяла България са участниците в тазгодишното издание на конкурса.
Конкурсната програма в събота и неделя, 4 и 5 юни, ще се проведе на различни места в Шумен: в Народно читалище „Тодор Петков 1963“ – раздел „Надиграване“, в Актова зала на ПЕГ „Н. Й. Вапцаров“ – направление „Популярна музика“, в училищния двор на СУ „Сава Доброплодни“ и класни стаи на училището – направление „Народна музика“ и в Музеен комплекс „Панчо Владигеров“ – направление „Класическа музика“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *