Контейнер за отпадъци от дървесина - Телевизия Шумен
Контейнер за дървесни отпадъци в Шумен

Шуменци вече могат да изхвърлят стари мебели и други отпадъци от дървесина. За целта Община Шумен е поставила контейнер, като това ще допринесе за намаляване на количеството на депонираните отпадъци.
Контейнер за събиране на стари мебели и други отпадъци от дървесина, е поставен в двора на бившето военно поделение „Дивизията“. Събраните количества ще се предават за рециклиране и производство на плочи от дървесни частици.
„Това, което може да се изхвърли там, са дървесни отпадъци, които са или от поддържане на зелените площи и дворовете – клони, храсти или негодни и стари мебели. Това, което гражданите трябва да знаят е, че предоставят мебели – шкафове, секции, те трябва да са разглобени и по възможност да бъдат отделени металните части“, разясни Живка Атанасова – главен експерт „Екология” в Община Шумен.
Целта на контейнера е да се оползотвори дървесните отпадъци, като това ще допринесе за намаляване на количеството на депонираните отпадъци и за подобряване на екологичните показатели. Отпадъци се приемат всеки работен ден от 8 до 17 часа.

Допълнителни контейнери за текстил

Поставиха контейнери за строителни отпадъци

Още два подземни контейнера за отпадъци в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *