Конференция “Естествени науки 2022” - Телевизия Шумен
Конференция “Естествени науки 2022”

В Шуменския университет беше открита Националната конференция “Естествени науки 2022”. Тя е юбилейна 20-та поред и тази година е с международно участие от Турция и Германия.
Конференцията е ежегодна и представя научните постижения през последните години.
“Традиционна конференция за Шуменския университет, която събира учени от България. Тази година имаме и международно участие на учени от Турция и Германия, които ще споделят своите научни открития през последните няколко години в областта на химията, физиката, биологията, географията и методиката. Ще има много интересни доклади, ще има живи животни”, каза проф. Цветеслава Иванова, декан факултет “Природни науки”. Германското участие бе от университета в Тюбинген, а темата – произходът на човека, според последните открития на най-древните фосили от Чирпан.
“Моята хипотеза е, че този вид е най-древният човек, прачовек на света. За това трябват много доказателства, засега има само една долна челюст и едни зъби, но в последно време има много нови находки и сега от скелета ще разберем още. Аз мисля, че това е най-древният прачовек”, каза проф. Мадлен Бьоме от университет в Тюбинген.
В рамките на конференцията е подредена изложба с живи екземпляри.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *