Класиката среща фолклора в концерт на Добрин Панайотов - Телевизия Шумен
Класиката среща фолклора в концерт на Добрин Панайотов

Класиката среща фолклора в юбилеен концерт-спектакъл под мотото: „Моят път“, посветен на 75-годишнината от рождението на големия български музикант и почетен гражданин на Шумен Добрин Панайотов, ще се състои на 21 юни (вторник) от 18.30 часа в голямата зала на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“.
За първи път на българска сцена ще бъде изпълнена рапсодия „Вардар“ със симфоничен и народен оркестър. Аранжиментът е на Добрин Панайотов, който е диригент и изпълнител на соловата цигулкова партия. Изборът на тази симфонична композиция съвсем не е случаен. Точно преди сто години – през 1922-ра в Берлин, Панчо Владигеров създава най-великото българско музикално произведение за ХХ век – Българска рапсодия „Вардар“.
С любимата си цигулка и прекрасната музика от вечния хит на Франк Синатра My Way („Моят път“) Добрин Панайотов ще разкаже историята на своя живот в изкуството. Концертът е със специалното участие на Симфониета – Шумен, АНПТ „Шумен“ и АНПТ „Мадара“. Сценарист е Стилиян Стоянов, режисьор на спектакъла е хореографът Красимир Савов, също почетен гражданин на Шумен.
Концертът се реализира със съдействието на Община Шумен.

 

Творческа среща и юбилеен концерт на Добрин Панайотов

Вижте интервюто с Добрин Панайотов в предаването “Седмицата в 150 минути” на Телевизия Шумен.

За повече новини следете YouTube канала на Телевизия Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.