Концерт на млади музиканти със Симфониета - Телевизия Шумен

Концерт на Симфониета – Шумен събира на сцената професионални музиканти и деца от проекта “Музиката вместо улицата”. Част от младите музиканти се изявяват и като солисти в една програма с класически творби. Диригент е Калина Василева. Анжелика Денчева досега не се е качвала на професионална сцена.
„На мен ми се случва за първи път и наистина е много вълнуващо. Чувството е съвсем различно в сравнение с това, когато си сам”, каза Анжелина Денчева, пиано.
„Първият ден ми беше по-притеснено, но сега съм малко по-спокоен. Свикнах”, сподели Цоньо Чолаков, който свири на цигулка.
Проектът “Музиката вместо улицата” възниква през 2008 година по идея на Георги Калайджиев и Мария Хаушилд. Неговата цел е да даде бъдеще и професионален път на деца от социално слаби семейства.
„В момента имаме деца в музикалните училища в Бургас и Стара Загора, имаме и студентка. И благодарение на труда, който положихме и на нашите великолепни преподаватели, бяхме на пет турнета в Германия, направихме турне във Франция. Париж и Страсбург”, разказа Георги Калайджиев.
Фондацията е вече много известна в Германия и се издържа с дарения. През нея са преминали повече от 350 деца.
Децата ще свирят рамо до рамо с музикантите от Симфониета – Шумен. Концертът ще се състои днес, на 15 септември, от 19:05 ч. на сцената в зала „Проф. Венета Вичева“.

Джаз концерт на открито в Шумен

Деца свирят с музикантите от Симфониета Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.