Концерт на Симфониета-Шумен - Телевизия Шумен

Със специален концерт Симфониета – Шумен отдава почит на 267 годишнината от рождението на Моцарт. Солист е Людмил Ангелов – пиано, а диригент Стоян Караиванов.
Людмил Ангелов е изпълнител със световна кариера, но всеки концерт за него е ново предизвикателство.
“Преди концерт винаги има вълнение, нормалното човешко усещане на артиста, който излиза на сцена. Много ми е приятно, че отново съм в Шумен. Аз винаги идвам в този град с голямо удоволствие. Имам прекрасни спомени. Минаха 30 години от моето първо участие тук”, посочи известният пианист.
Стоян Караиванов е познат на шуменската публика като изпълнител на бандонеон на аржентинска музика и специализира дирижиране при Найден Тодоров и маестро Георги Димитров. Това е дебютния му концерт като диригент.
“Определено Моцарт е много специален за мен, защото последната му симфония 41-та е най-голямата и най-мащабната. Аз съм много щастлив, че мога на дебютния си концерт да работя директно върху нея и да покажа знанията, които съм натрупал като инструменталист и диригент в интерпретацията на неговата музика”, каза маестро Стоян Караиванов. Концертът е на 19 януари, в зала “Професор Венета Вичева”, от 18:35 часа.

Симфониета – Шумен с концерт за 267 години от рождението на Моцарт

Нов директор на Симфониета

Симфониета – Шумен със специална награда

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *