Концерт “Тромпет под звездите” - Телевизия Шумен

На 13 юли в 20 часа музикантите от Симфониета ще излязат на сцената сред величествената обстановка на Шуменската крепост. Концертът “Тромпет под звездите” обещава една незабравима вечер. Комбинацията от спиращи дъха гледки, историческо наследство и изискана музика ще създадат едно магическо изживяване за присъстващите.
Петър Македонски, най-изявеният български виртуоз-тромпетист, ще демонстрира изключителния си талант като солист. Под палката на диригента Любомир Денев-син ансамбъл от струнни инструменти ще акомпанира на Македонски, създавайки хармонична синергия.

От Община Шумен е организиран транспорт за желаещите да посетят събитието. Автобусите тръгват в 18:45 и 19:30 часа от сградата на общината, а връщането е 30 минути след края на концерта.

Това изключително събитие е доказателство за ангажираността на Симфониета и Община Шумен да популяризират и съхраняват културното наследство на региона. Концертът “Тромпет под звездите” е рядка възможност да станете свидетели на смесването на изключителен музикален талант, историческа атмосфера и хипнотизиращ пейзаж, които ще оставят трайно впечатление във всички присъстващи.

Билетите за събитието “Тромпет под звездите” са на цена от 15 лева и се предлагат онлайн на www.kupibileti.bg или на място един час преди концерта.

Концерт, посветен на композитора Николай Тодоров – Кайо

Клавирни концерти от Брамс и Бетовен на шуменска сцена

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *