Лаборатория за детска креативност в Шумен - Телевизия Шумен
Лаборатория за детска креативност в Шумен

С празник за децата и открита изложба пред паметника на свободата Арт Школа Чифлигарови откри новата учебна година. Повече от десет години в школата се развива таланта на децата с афинитет към изобразителното изкуства, а показаните творби зарадваха и малки и големи.
„В живота ми до тук съм се убедила от какво голямо значение е креативността и въображението. Не е задължително, разбира се, децата да станат художници, но за тях е изключително важно да работят с въображението и с креативността, за това и днешното ни събитие се казва „Лаборатория за детска креативност“, тъй като креативността ни помага в много моменти в нашия живот“, каза Светлана Чифлигарова.
Част от празника станаха и приятели на малките художници от школи по театрално изкуство и танци, като целта бе всички да поставят акцент върху работата за развитие талантите на шуменските деца.
„Много са талантливи, шуменци малко дължим на тях, би трябвало където е първото театралното представление да има повече школи, повече театър за деца, така че каним всички в  театрална работилница „Слънчеви усмивки“, каза Мая Кулева.
Освен изложбата, по време на празника, децата имаха възможност да рисуват, да работят с глина или да научат първи стъпки в танците и театралното изкуство.

Деца свирят с музикантите от Симфониета  Шумен

250 деца се включиха във „Ваканционна програма 2022”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.