Мадара остава в община Шумен - Телевизия Шумен
Мадара остава в община Шумен

Село Мадара остава в община Шумен. Това показват резултатите от проведения в неделя местен референдум. “Мина всичко, както трябва да бъде. Видяхме кмета, че всичко неговото е манипулации. С тази подписка, която беше – 290 човека, той е лъгал старите хора, че ще се отделяме самостоятелна община. Това са лъжи, хората не искат това нещо”, каза след допитването Веселин Василев, жител на село Мадара. “Да се маха кметът. Вот на недоверие, да се маха кметът, да се сложи кмет, който мисли за селото”, изрази позиция Димитър Димитров от село Мадара.
Кметът на селото Неделчо Неделчев смята, че след този вот политиката на община Шумен към Мадара няма да се промени. “Смятам че вече никой от мадарчани няма основание да се сърди, защото е мръсно, защо не се прави нищо в селото. Това ще продължи поне още две години и половина. Следващият кмет, надявам се да може да работи по-добре с администрацията, тоест след две години и три месеца. Съжалявам, че съм ги разбрал мадарчани погрешно, че искат да се направи нещо за селото. Очевидно е, че те са решили, че си търся някаква работа”, заяви кметът на Мадара Неделчо Неделчев.
Според бившия кмет Делка Владимирова, за да искат преди близо две десетилетия жителите на селото да се преместят от Каспичан към община Шумен, явно са били недоволни. “Трябва да кажа, че това не беше моя идея да преминем към Шумен. Тази идея беше от предишни кметове, която се подкрепяше и от следващите, докато дойде до мен. При мен нещата станаха много бързо, защото мадарчани бяха подготвени и най-важното – те го искаха. Аз не ги убеждавах, те го искаха от мен да го направя”, каза Делка Владимирова.
От общо 904 души, които имат право на глас, 381 бяха против отделянето от община Шумен , а 93-ма поискаха да преминат към съседната община Каспичан.

Референдум решава бъдещето на село Мадара

Малко над 12% избирателна активност на референдума в Мадара

Част от жителите на Мадара са против смяната на община

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *