Мажоретен фестивал „Мадарски конник“ в Шумен - Телевизия Шумен

15 мажоретни състава от цялата страна ще се представят в тазгодишното издание на Националния фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“ – Купа „Шумен“. Той ще се проведе на 14 и 15 май в зала „Арена Шумен“. 400 мажоретки на възраст от 5 до 18 години ще участват в състезанието. Шумен ще бъде представен от 7 състава със 100 деца. Още 300 мажоретки от Нови пазар, Русе, Велико Търново, Бургас, Карнобат, София и Свиленград ще вземат участие в събитието.

Фестивалът ще стартира с традиционното парадно дефиле, което ще се състои в събота, 14 май. Шествието на мажоретните състави ще тръгне в 16.30 часа от пл. „Кристал“, ще премине по бул. „Славянски“ и ще завърши пред Община Шумен. Официалното откриване е от 17.00 часа пред сградата на общинската администрация. След това, от 17.30 часа ще започне състезателната част.

Във втория ден на събитието, 15 май, неделя, от 10.00 часа в зала „Арена Шумен“ ще започне състезанието по категории. Награждаването на участниците и закриването на мажоретния фестивал са в 15.00 часа.

Националният мажоретен фестивал „Мадарски конник“ е част от майските културни празници на града. От общинската администрация информират гражданите, че заради провеждането на събитието на 14 май (събота) от 16.00 до 19.00 часа ще бъде спряно автомобилното движение по бул. „Славянски“ в участъка от пл. „България“ до ул. „Адам Мицкевич“. Също от 16.00 до 19.00 часа временно ще бъдат затворени за движение и улиците „Карел Шкорпил“, „Панайот Волов“ и „Климент Охридски“.

Повече информация можете да видите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.