Мартин Ивов с наградата “Рашо Рашев” - Телевизия Шумен
Мартин Ивов с наградата “Рашо Рашев”

Мартин Ивов е новият носител на наградата “Рашо Рашев” за научна дейност. Церемонията по връчването на академичния приз се състоя в залата на музея в Плиска и събра научни работници, преподаватели и студенти.
Мартин Ивов е роден в Шумен, завършил е Гимназията по механотехника и с отличие Шуменския университет, и всяка година активно и на свои разноски участва в разкопките на старопрестолния град.
“Когато започнах студентските си години през 2018 година въобще не съм имал тази представа, че някога ще стигна до този връх в обучението си. Но може би това е само началото на тези мои постижения. Надявам се в бъдеще, когато продължа образованието си да се развивам в тази насока”, каза Мартин Ивов.
Наградата е определена от петчленна комисия с председател историкът доцент Стефан Минков. Тя се връчва за седми пореден път и се финансира от семейството на известния археолог и медиевист.
“Идеята за наградата дойде след кончината на професор Рашо Рашев с желанието, по някакъв начин да продължим делото му. Това е един малък жест към един млад учен, който е демонстрирал желание да се развива в научното поприще”, каза Васил Рашев, син на проф. Рашо Рашев.
Церемонията завърши с поднасяне на цветя от предишни носители на наградата пред барелефа на Рашо Рашев.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *