Мащабни улични ремонти в община Каолиново - Телевизия Шумен

Мащабни ремонти на уличната мрежа започнаха в община Каолиново. Със средства от различни източници през активния строителен сезон ще бъдат асфалтирани общо 63 улици в града и селата.
И тази година в капиталовата програма на Община Каолиново са заделени приоритетно средства за улични ремонти. Общо, от различни източници, в това число и дългосрочен заем, са осигурени близо 6.5 млн. лева, които ще бъдат инвестирани в обновяване на улиците.
“Тази година за първи път си позволихме заем от 2 500 000 лева, който можем да погасяваме с приходите, които имаме. От собствени приходи на общината за тази година отделяме 2 383 000 лева. Целевата субсидия за капиталови разходи за тази година, колкото е миналогодишната, е 1 449 000 лева. Общо 63 улици ще бъдат ремонтирани, а 99 процента – почти напълно асфалтирани с парите, които сме заделили”, каза кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.
Ремонтите на улици в община Каолиново вече са в ход, като до края на активния строителен сезон ще се положи нов асфалт на близо 20 километра улична мрежа. Готови проекти за обновяване на улици в града и селата са внесени също така в Държавен фонд “Земеделие” и в следващите месеци ще стане ясно кои от тях ще получат финансиране.

Заем за улични ремонти в Каолиново

Седмицата в 150 минути, За проблемите и развитието на община Каолиново

Над 4 милиона лева за нови улици в община Каолиново

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *