Младежи дариха храна на шуменския приют - Телевизия Шумен

Млади хора от сдружение „АлДоРа” дариха над 300 кг храна за питомците на общинския приют „Тонка Петрова”.
Повече от  400 часа доброволен труд са положили младежите през миналата година. Те са работили в обществени институции и неправителствени организации, а доброволческия им труд са остойностили представители на шуменския бизнес. Доброволците са решили с част от заработените средства да осигурят храна за приюта през зимата. Надяват се, сред многото си ангажименти на абитуриенти и кандидат-студенти, да намерят свободно време и за разходки с кучетата.
Темата за бездомните животни вълнува младите хора и те ангажирано и активно се опитват да помагат. Във времето младежите на „АлДоРа” се сменят, но всяко ново поколение проявява грижа и съпричастност към четириногите. Тяхно дело през годините са: триминутен клип и информационна кампания за приюта; доброволчески часове там; предоставяне на храна, закупена с  наградата от конкурса на ReporTeen; обновяване екстериора на сградата.
Предизвикателството към младежите този път е в рамките на проект „ДАР” /Добротворчески акции за развитие/ на сдружение АлДоРа, който се реализира  по Програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ на Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

11 млади шуменци ще пътуват с влак из Европа

Младежите от проект ДАР – „Доброволчество – струва си!”

Наградиха доброволците на ПП “Шуменско плато”

„ДАР” – в подкрепа на украински деца

По-малко осиновени кучета

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *