“Млади полицаи” завършиха успешно обучение - Телевизия Шумен

Деца от клуб „Млад полицай“ към детския отдел на РБ „Стилиян Чилингиров“ в Шумен приключиха успешно едноседмичното си обучение. По време на организираните летни занимания инсп. Ирина Панова от полицейското управление в града запозна децата с дейността на различни служители в областната дирекция. Младите полицаи научиха задачите функциите на полицаите от „Охранителна полиция“ , оперативните дежурни части, пътна полиция.

Научиха, че полицаите имат различно униформено облекло, а някои от тях изпълняват задълженията си в цивилни дрехи. Полицай Валентин Вичев демонстрира  помощни средства, които съпътстват ежедневната им работа -белезници, палка, каска, бронежилетка, щит, значка, светлоотразителна жилетка.

Инсп. Илиян Илиев от пътна полиция ги запозна с основната дейност на пътните полицаи. С негова помощ децата затвърдиха знанията си и получиха нови за своята безопасност при движение, пресичане и  управление на велосипед, тротинетка, ролери, ховърборд.

Експерти от научно- техническата лаборатория Красимир Крумов и Стоян Мирчев показаха на децата техника за снемане на отпечатъци, запознаха ги с първия етап от разследване на престъпление – оглед на местопроизшествие.

В последния от дните децата посетиха шуменския питомник и се срещнаха с полицай Ивайло Панайотов – водач на служебно куче. Обяснено им беше  какво означава „служебно куче“, как се отглежда и с каква цел се ползва по време на работа.

снимки: ОД на МВР – Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.