Мобилни пунктове за опасни битови отпадъци - Телевизия Шумен
Мобилни пунктове за опасни битови отпадъци

Мобилни пунктове за събиране на опасни отпадъци от домакинствата обслужват всеки месец Шумен, кварталите и 26-те села на територията на общината, напомнят от администрацията.
На 17 ноември от 9:00 до 12:00 часа пунктът ще бъде на паркинга на хранителен магазин на бул. „Мадара“ в Шумен, а от 13:00 до 16:00 часа – на ул. „Преслав“ в района на Сити центъра. На 18 и 24 ноември от 9:00 до 12:00 часа мобилният пункт за опасни отпадъци ще е на пл. „Възраждане“ в близост до НЧ „Добри Войников-1856“, а след това – от 13:00 до 16:00 часа ще бъде на паркинга зад сградата на Община Шумен. На 30 ноември от 9:00 до 12:00 часа пунктът ще е на паркинга на бул. „Симеон Велики“ в близост до Кооперативния пазар. Гражданите могат да посетят локациите и да предават безплатно лекарства с изтекъл срок на годност, живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак, бояджийски материали, празни опаковки, обозначени със символи за опасност, домакински препарати и химикали, киселини, разтворители, основи, мастила, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, батерии и акумулатори, препарати за растителна защита и борба с вредители, дървесина, която съдържа опасни вещества и други.
Пълните месечни графици на мобилните пунктове за събиране на опасни битови отпадъци в Шумен, кварталите и населените места се публикуват на официалния сайт на Община Шумен в секция „Разделно събиране на отпадъци“ – категория „Общински център за събиране на опасни отпадъци“. Там е публикуван и пълен списък на видовете опасни отпадъци, които се приемат в пунктовете и в Общинския център за събиране и съхраняване на опасни отпадъци от домакинствата. Площадката се намира след кв. „Тракия“, в посока към изхода от Шумен, последната отбивка вляво.

Снимка: Община Шумен

Искат инсталация за биоразградими отпадъци

Още два подземни контейнера за отпадъци в Шумен

Шумен се присъединява към голямото почистване

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *