Наградиха 13 служители на шуменската полиция - Телевизия Шумен

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров награди 13 служители от ОД на МВР-Шумен за професионално изпълнение на важна служебна задача. Отличието е за бърза и качествена полицейска работа, в резултат, на която за броени часове е установен и задържан извършител на убийство е село Черноглавци.
Припомняме, че действията по разследването започнаха на 12 ноември след сигнал за 70-годишна жена, открита от нейни близки в безпомощно състояние в дома й. В хода на предприетите множество оперативно-издирвателни действия – разпити на свидетели, назначени експертизи, криминалистите изградили версия, че престъплението е извършено от мъж, с когото от няколко години жената е живеела на семейни начала. В резултат на активната работа 56-годишният – с криминални прояви, излежавал присъда за опит за убийство, е установен при свои близки в София. Задържан е и е конвоиран в полицията в Шумен, направил самопризнания.
Престъплението беше разкрито много бързо благодарение на усиления труд на оперативни работници, разследващи полицаи, експерти и полицейски инспектори. „Качествено свършената работа е благодарение на това, че оперативните и полицейските служители познават добре хората в районите, които обслужват“, каза при връчването на наградата им днес директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов.

Обвиненият за убийството в Шуменско остава в ареста

Жестоко убийство в Шуменско

Пътна полицайка с награда

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *