Награди за шуменските огнеборци - Телевизия Шумен

Шуменски огнеборци получиха заслужени награди. За проявен героизъм при изпълнение на служебните си задължения с „Обявяване на благодарност“ с парична награда в размер на 200 лв. е награден един служител от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен.

За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения с „Обявяване на благодарност“ с парична награда е награден един служител.

За съществен принос и проявен висок професионализъм при изпълнение на конкретна задача – ликвидиране на пожар с преки материални загуби в стопанска постройка, с „Писмена похвала“ са наградени трима служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен.

За отремонтиране, поддържане и съхраняване на автопарка на РДПБЗН-Шумен с „Писмена похвала“ са наградени осем служители. За съществен принос при изпълнение на конкретна професионална задача от служители на ГДПБЗН-МВР, взели активно участие в създаването на необходимата организация за доставката, транспортирането и позиционирането на контейнери, от складовите бази на ГДПБЗН до инфраструктурните райони с мултифункционално предназначение за нуждите на МВР в град Любимец и град Елхово с „Писмена похвала“ са наградени 2 служители шуменската пожарна.

От полицията припомнят, че организирана противопожарна служба в България е създадена в началото на ХІХ век, след като през зимата на 1831 г. пожар изпепелява голяма част от София.

На 14.09.1905 г. пожарни командири от София, Пловдив, Пазарджик и Бургас участват в първия пожарникарски събор. Сформирано е първото пожарникарско дружество в България. На събора е решено датата 14 септември да бъде годишен празник на пожарната. С взетите на събора решения се поставя началото за развитието на организираното пожарно дело в България.

През 1906 г. в град Шумен е учредена „Доброволна пожароспасителна дружина”. През 1924 година с „Правилник на Шуменската градска пожарна команда” са регламентирани официално дейността, управлението и района на действие на Шуменските огнеборци.

Спасиха гори от опожаряване

Пожар изпепели 20 декара гори

Жертва на пожара в кв. „Тракия”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.