Награждават отделението “Уши, нос, гърло” в шуменската болница - Телевизия Шумен
Награждават отделението “Уши, нос, гърло” в шуменската болница

Отделението “Уши, нос и гърло” в шуменската Многопрофилна болница е носителят на наградата за “Заслужил колектив на Община Шумен” за 2022 година. На своето последно заседание общинските съветници гласуваха единодушно медиците да получат статуетката с лика на Св. Иван Рилски и диплом.
Сидер Сидеров от Шумен е дошъл за контролен преглед. След тежка ушна инфекция му е направена сложна операция в отделението. “Лежах около 10 дена, слагаха ми някакви импланти, протези. Просто съм много доволен от екипа”, изрази благодарности пациентът.
За екипа работният ден е като всеки друг. Сутринта започва с рапорт и разпределяне на новите задачи. Опашката от болни вече е голяма и започват прегледите. В отделението със 70-годишна история, пациентите пристигат от целия Североизток, защото лечебно- диагностичната дейност е поставена в унисон с изискванията на водещите клиники в страната.
“За търсенето, ние сме трето ниво, най-високо ниво на компетентност, което отговаря на ниво катедра и затова хора, които са за кохлеарна имплантация, за ларингектумии, които наблизо няма кой да им ги направи, затова се допират до нас”, каза старшата сестра в отделението Кремена Никова.
В отделението се извършват множество сложни интервенции за запазване и възвръщане на слуха на болните от всяка възраст. Оборудвано е с нова и модерна техника, но има нужда от още една апаратура.
“Като всяко едно звено в държавните болнични заведения, винаги има нужда от още, и още. В момента един невромониторинг липсва – за диагностика на фациалис, когато се оперира ухото и се работи около лицевия нерв. С това можем да запишем нерва и да диагностицираме работи или не работи. Това е нещото, което в момента ни е на дневен ред”, посочи началникът на отделението д-р Красимир Бозов.
Екипът на отделение “Уши, нос, гърло” се надява на дарители, които да подпомогнат работата им. Нужният апарат струва около 40 000 лева.

Екипът на отделение „Уши, нос, гърло“ с отличие

Благодарен пациент зарадва медици

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *