Над 8 300 клиенти на НАП са платили задължения чрез ПОС терминали - Телевизия Шумен
Над 8 300 клиенти на НАП са платили задължения чрез ПОС терминали

Над 8 330 клиенти са се възползвали от възможността за плащане на задължения към бюджета чрез ПОС терминалите, инсталирани в офиса на НАП в Шумен. Към края на месец май близо 1,7 милиона задължения са платени чрез шестте физически ПОС терминала, което е с 400 хиляди лева повече, спрямо същия период на миналата година, сочат данните на НАП.
Без такси клиентите на НАП, притежатели на дебитни и кредитни карти, могат да плащат както дължимите данъци и осигурителни вноски, така и задължения към други институции, събирани от приходната агенция в рамките на работното време за администрацията.
Най-лесно и бързо плащането, за което също не се дължат такси, се извършва чрез т.нар. „виртуален ПОС“ (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). Това е една от най-често използваните електронни услуги на приходната агенция.
Инсталираните ПОС терминали в НАП – Шумен са в сградата на офиса за обслужване на клиенти на ул. “Адам Мицкевич“ № 1 и в сектор „Обезпечаване и събиране на публични вземания“ в сградата на пл. “Освобождение“ № 2.
От приходната агенция съветват потребителите, които имат ПИК или КЕП, да се възползват от предлаганите възможности в Портала за електронни услуги на НАП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.