Настъпи астрономическата есен - Телевизия Шумен

Астрономическата есен дойде с температури под нормата. В 4 часа и 4 минути тази сутрин настъпи есенното равноденствие и денят започва да става по-кратък от нощта. Въпреки значително по-хладното време тази седмица, още от неделя се очаква затопляне. Синоптиците обещават „циганско лято“.
Първият ден на есента донесе значително по-хладно време от обичайното за края на септември. Северозападният вятър остави температурите ниски – между 6 и 18 градуса.
„Но още от утре очакваме подобряване на времето, затопляне. Температурите, за Шумен специално утре ще бъдат минималните около 8 градуса, максималните – 18. И с това от ден в ден през следващата седмица очакваме все по-топло време, слънчево, ясно“, каза Соня Койчева – ръководител ХМО-Шумен.
Във вторник ще е най-топло – до 30 градуса. Валежи се очакват в средата на седмицата и с дъжда температурите ще се понижат с 3-4 градуса, но ще останат по-високи от обичайните.
„Циганско лято можем да очакваме през октомври и през ноември, случвало се е в минали години. Така че напълно е възможно такива периоди да настъпят и през следващия месец и през ноември също. Ще има още слънчеви дни“, разясни Соня Койчева.
Данните на синоптиците показват, че през целия август са паднали общо 9 литра дъжд на квадратен месец. До момента и за септември валежите са под нормата.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *