На училище в библиотека - Телевизия Шумен
На училище в библиотека

Второкласници от ОУ “д-р Петър Берон” проведоха учебните си часове в сградата на регионалната библиотека, вместо в своето училище. За тях е подредена специална класна стая.
Учебната програма се спазва стриктно, въпреки различната обстановка. Часовете се редуват с междучасията и са със същата продължителност.
„Прави учебния процес по-забавен и интересен за тях. Това, че се намират в обществена сграда допринася за тяхното по-добро поведение както в училище, така и извън училище. В тази класна стая, тя е оборудвана по същия начин както в училище – с мултимедия, с електронни дъски, много добре е отоплена. Когато е лошо времето нямаме възможност да излезем навън и организираният отдих и почивка се провеждат в съседната стая“, разказа Стефка Павлова, класен ръководител на II-а клас в ОУ “д-р П. Берон” – Шумен.
В съседната стая учениците седят между стелажите с книги и с любопитство разглеждат печатните издания.
„Чета книги. Разглеждаме ги с някой и после я връщаме на мястото й“, каза ученичката Мая Милкова.
Малките ученици много си харесват новата класна стая и са силно развълнувани, когато уроците се провеждат в библиотеката.
„Много ми харесва, защото сме на разнообразно място. Чиновете са по-различни и са двойни и може да стоим с приятели. Също може да разглеждаме книги през междучасията“, каза ученичката Никол Николова.
Инициативата е на директора на училището Павел Павлов. Той срещнал желание за съдействие от екипа на Регионална библиотека “Стилян Чилингиров” и от началото на учебната година учениците веднъж в месеца се обучават в различна от ежедневието им среда – богата на книжовност.

Ученически крос „Надбягай директора”

Представят нови книги в библиотеката

100 години отбелязва регионалната библиотека

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *