Незрящи играха табла благотворително - Телевизия Шумен

Благотворителен турнир по табла в шуменския център за незрящи. Събраните пари ще бъдат дарени за операция на очите на 44-годишния Антон Ангелов, който е със зрителни увреждания.
Въпреки отправената покана и към общински съветници, и към шуменци да се включат в турнира, днес се отзоваха само незрящи. С искреното желание да помогнат на приятел, който срещу 2300 лева има шанса да прогледне.
„В очната болница в София му обещаха малко светлинка. След направени изследвания, потвърдени от специалист със съответната документация, има надежда“, разказа Галина Петкова от Центъра за рехабилитация на незрящи.
„А пък надеждата е много важна и всъщност, освен възможността да подобри своето зрение, човекът вижда, че не е сам, че има хора, които го подкрепят и това му дава психологическият стимул да се бори и за по-напред, и да не се отчайва“, категоричен е Цветомир Йосифов от Центъра за рехабилитация на незрящи.
Шампион в турнира е Александър Димитров, който редовно играе табла и е наистина добър.
„Тя е специализирана таблата. Тук има чопчета, ей тук се пъхат в тези улейчета“, обясни Александър Димитров.
Подгласник на Александър стана Каракаш Маринов, който си има традиция всяка сряда да посвещава на игрите на табла.
„Въобще майсторлък не трябва, много лесна е таблата, една от лесните игри. Аз се научих само три пъти като играх“, обясни Каракаш Маринов.
Помежду си хората събраха 100-ина лева. И макар парите да са крайно недостатъчни, те се надяват Антон да успее да се подложи на операция и да има щастието да е поне малко независим.

Съюзът на инвалидите в Шумен потърси съдействие от областния управител

Изтичат над 3 500 безплатни винетки

Градската среда – недостъпна за незрящите

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *