Не одобриха бизнес плана на ВиК - Телевизия Шумен

Постоянната комисия по икономика към Общинския съвет в Шумен отхвърли новия бизнес план на ВиК. Един от основните
мотиви е предложение повишаване цената на водата.
Цена от 5,25 лева за кубик вода през 2023 г. залага в бизнес плана си „ВиК – Шумен“. В момента шуменци плащат 3,40 лeва, което означава, че водното дружество предлага ръст в размер на 54,4%.
“Категорично сме против увеличение цената на водата. Община Шумен, поне Общинският съвет си мисли, че няма да позволи повишаване, но дали зависи от нас, е друг въпрос. Интересува ни колко са несъбраните средства и оттам могат да компенсират това увеличение, според нашите изчисления. Лошото е, че няма представител от тях, така че чрез медиите държим да се отговори на тези въпроси”, заяви общинският съветник Сунай Садък.
За пореден път от ВиК не изпратиха представител, който да отговори на въпросите на съветниците.
“За мен е странно в анализната част и съпоставените данни, смятам, че има допуснати фрапиращи грешки, и искам да питам грешки ли са или не са. Някой от колегите ако има обяснение да ми ги обясни. При все така инвестиции за подобряване на нещата, стойностите които се предвиждат, особено за края на периода на бизнес плана, има влошаване”, коментира съветникът Данаил Данчев.
Със 7 гласа “за” икономическа комисия позволи представителя на община Шумен да гласува “против” бизнес плана на ВиК на предстоящото Общо събрание на Асоциацията по ВиК на 15 февруари.

ВиК с нова бизнес програма до 2026

ВиК не прати финасистите си

ВиК-Шумен се среща с ръководствата на общините за инвестиционната програма

ВиК се отказа да увеличава цената на водата

Водата в Шумен под 4,61 лева за кубик

4,61 лв. за кубик вода в Шумен?

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *