Не стигат парите за ремонта на Младежки дом - Телевизия Шумен
ремонт младежки дом

Фрапиращи пропуски са допуснати в проекта за ремонта на Младежкия дом в Шумен. По груби сметки за завършване на ремонтите дейности са нужни над 400 000 лева.
Необходими са още средства за завършването на ремонтните дейности в Младежкия дом. Това стана ясно от инспекция на обекта на кметския екип и общински съветници. Установени са огромни пропуски в проекта, което затруднява работата на фирмата изпълнител.
„Като най-фрапиращите и големи са по принцип непредвидените дейности по ремонт на двете големи зали. Конферентната зала и танцувалната зала. В първоначалния проект няма заложени абсолютно никакви количества за техния ремонт. Има дадени само частични освежавания и леки ремонти, които обаче не могат да удовлетворят като цяло изискванията към ремонта на целия Младежки дом“, каза инж. Драгомир Василев – представител на фирмата-изпълнител.
Много от невключените дейности по проекта са извършени от фирмата-изпълнител. Към момента няма количествено-стойностна сметка за размера на нужната сума за приключване на ремонта. Като част от останалите пропуски в проекта са поставянето на външен окачен таван при основните колони, външна настилка. Проблем има и в концертната зала.
„Няма озвучаване, този полилей не е свалян откакто е станал. Трябва да се свали, да се почисти, но той се сваля с една ръчна лебедка, за която трябват 7-8 човека“, каза Любомир Христов – кмет на община Шумен.
Полилеят тежи около 500 кг. В залата има предвидена вентилация. Кметът Христов увери, че всички нужни средства за завършване на ремонта ще бъдат заложени в новия бюджет.

Извънредна сесия за актуализация на бюджета

Стартира ремонтът на Младежкия дом

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *