Нива с канабис в гората - Телевизия Шумен
Задържаха двама, гледали канабис в гората

Двама шуменци са в ареста, след като били заловени да обработват нивичка с канабис в гората край село Лозево. Задържан е бил и трети мъж, който пък обработвал стръковете на наркотика пак в горичка, но край с. Новосел.
„При обход в района около 18 ч. снощи са забелязали двама младежи, които в този момент са се грижили за растенията и са ги поливали. Установена е и тяхната самоличност – 33-годишен шуменец и 25-годишен шуменец. В тази пресечена местност на открито те са полагали грижи за насъждения с марихуана – 12 броя на едно място и на друго място още 6 броя в района на село Новосел. Общо 18 са иззетите растения в различен стадий на разтеж от криминалистите“, каза Ася Йорданова, говорител на ОД на МВР-Шумен.
При последвалото претърсване у тях са открити около 5 грама суха маса, според самите тях марихуана, везна и мелничка. Нарконивата край Лозево не се появява пред униформените за първи път.
„Любопитното е, че през 2012 г. през месец юни на същото това място бяха намерени отново от криминалистите на Районното управление в Шумен около 50 насъждения с канабисови растения. По същия начин беше установен тогава извършителят – в момент, в който полага грижи за тях, докато ги полива“, обясни Ася Йорданова.
По информация на ТВ Шумен единият от задържаните сега е брат на собственика на нивата от преди 9 години. Ако вината на задържаните вчера бъде доказана, ги заплашва затвор до пет години и глоба от две хиляди до двадесет хиляди лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *