Нова книга на Йорданка Йорданова - Телевизия Шумен

Своята нова книга “Светът в музика и песни” представи в читалище “Напредък” Йорданка Йорданова. Тя съдържа стихове и авторски песни.
Йорданка Йорданова е по професия учител – математик, но вярва че музиката и изящната словесност могат да променят човека към добро. Те ни помагат да направим и по-верен житейски избор.
“Изкуството предизвиква емоции, размисли, кара хората да мислят върху проблемите, да избират пътя към доброто, към човешкото, към себеотрицанието, или да изберат другата страна. В повечето случаи изкуството води към добро”, каза Йорданка Йорданова.
Това е третата книга на авторката, а сред познатите си Йорданка е известна като човек, който рецитира, пее, рисува.
“Когато представях тук първата си книга имаше много изпълнители на мои песни и един от присъстващите, млад човек ми каза: ”Песните ви са хубави и е добре да ги напишете с нотен текст”, посочи още авторката.
Първата книга на Йорданка Йорданова, която излиза през 2013 година, носи названието “Върви по света” и оттогава тя спазва тези думи като девиз. Смисълът на музиката и думите е да стигат до хората навсякъде и да носят топлина и душевна светлина.

Премиера на първи роман

Нов роман на Станчо Пенчев

Нова книга на Татяна Карова

Нова книга на Мариана Петкова

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *