Нова лекоатлетическа писта в Шумен - Телевизия Шумен

Нова лекоатлетическа писта в шуменското СУ „Сава Доброплодни“. Съоръжението, чието изграждане продължи няколко дни, е първо по рода си в Шумен и отговаря на всички съвременни изисквания за лекоатлетическа писта, подходяща както за тренировки, така и за състезания. Дължината на трасето е малко над 100 метра, което го прави подходящо за късите спринтове дистанции.
Пистата е част от проекта за обновяване на целия спортен двор на най-голямото шуменско училище, като вече е обновена настилката на някои от баскетболните игрища.
„Всички говорим за спорт в училище, имаме различни проекти, по които осъществяваме занимания по интереси и спорт, обаче се оказа, че децата няма къде да спортуват и едно от местата, това е пътеката за бягане, която беше разбита и една моя мечта от самото начало, когато встъпих, като директор. Изключително съм доволна, щастлива съм, мисля, че родителите и децата и те са щастливи, за това че вече могат да играят на едно по-добро място“, каза Албена Иванова-Неделчева – директор СУ „Сава Доброплодни“.
Реализацията на обновяването на спортните игрища е изцяло за сметка на бюджета на учебното заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.