Новите мерки са в сила, наплив от желаещи за ваксина - Телевизия Шумен
Новите здравни мерки разделиха шуменци

Втори пореден ден се извиха големи опашките пред пунктовете за ваксинация в Шумен. Най-предпочитан е еднодозовият препарат на “Янсен”.
„Янсен“ е хит от два дни, защото е еднодозова, защото сертификатът се издава същия ден. Стига системата информационната да не блокира, което се случи вчера и днес не знам дали е започнала да работи. „Янсен“ е добра, еднодозова ваксина, понася се добре и се прави в момента приоритетно“, каза д-р Даниел Димов – МЦ „Св. Иван Рилски“.
Според д-р Димов шуменци предпочитат еднодозовия препарат, защото веднага се издава зелен сертификат.
„Това е причината, няма друга. Защото последните 10 месеца не е било така. И сега това се обръща. Ако е имало някакъв начин да увеличим обема на ваксинираните, то явно един от тях е този“, каза още д-р Димов.
Днес се налагаше да се връщат хора, дошли за сертификати без да получат нужния документ.
Припомняме, че от полунощ у нас са в сила новите противоепидемични мерки. Всички дейности на закрито ще се извършват с наличието на зелен сертификат. Той се издава при завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, отрицателен PCR тест до 72 часа, или антигенен тест до 48 часа. Зеленият сертификат е валиден за всички кина, театри, концерти, фитнес центрове, магазини тип мол и магазини над 300 кв. м., хотелите и басейни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *