Нови специалности във Военния университет - Телевизия Шумен
Нови специалности във Военния университет

С десет граждански специалности стартира кандидатстудентската кампания на Военния университет “Васил Левски”. От тази година се възстановява и специалността “Геодезия”, към която има сериозен интерес. Изпитите за 15-те военни специалности вече са положени, а през септември ще има второ класиране за допълнителни бройки.
“По отношение на факултета в Шумен искам да споделя за изключително голямата активност и да благодаря на полковник Димитров и неговия екип за усилията. Имаме три международни проекта по програма “Еразъм”. Това е едно голямо признание за капацитета на хората тук и възможностите за тяхното развитие”, каза началникът на НВУ “Васил Левски” бригаден генерал Иван Маламов.
Заедно със специалността “Геодезия” във факултета в Шумен е възстановена и една военна специализация – “Артилерийско инструментално разузнаване”.
“Тази специализация ще извършва картографиране на територията на Република България. Освен тази специалност разширихме и една традиционна специалност “Компютърни системи и технологии” като поставихме голям акцент на киберсигурността”, посочи полковник Дилян Димитров, декан на Факултет “Артилерия, ПВО И КИС”.
В момента завършва ремонтът на една от битовите сгради в Шумен, започнало е и реновиране на Културния дом на факултета.

Полк. Дилян Димитров с втори мандат начело на военния факултет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.