Нов протест в памет на Свети - Телевизия Шумен

Пореден протест в памет на Светомира Станчева. 22-годишната жена загина при тежка катастрофа в края на септември, станала на кръгово кръстовище на бул. „Симеон Велики“. Днес близки и приятели на Свети отново призоваха за справедливост.
„Можеше всеки да бъде на нейно място, всички сме хора, не сме защитени от нищо по никакъв начин, всеки може да намали скоростта, виждате самото кръстовище, това кръгово не е кръгово за нас“, каза Елеонора Енчева.
„Аз съм тука заради майката, бащата, дъщеря имат, аз също имам дъщеря и тя е тук. Всеки има семейство и аз искам справедливост“, категоричен е Стефан Стефанов.
На протеста присъстваха главният прокурор на Шумен и директорът на полицията, които се срещнаха със семейството на загиналата жена.
„Дошли сме за да подкрепим това семейство в тяхната как да ви кажа, те водят една такава битка за промяна в законодателството, която ние изцяло подкрепяме“, каза Орлин Куздов – окръжен прокурор на Шумен.
„В случая сме длъжностни лица, но сме и родители, ние също имаме деца, които ежедневно пресичат и пешеходни пътеки и са участници в движението. Знаете много добре, че ОДМВР-Шумен има редовни инициативи за пътна безопасност и вие специално сте добре запознати с това – Знаете за този случай има и много незададени въпроси и към МВР, стана ли момента? – Знаете, че има образувани досъдебни производства и към момента тече разследване, така че ще се въздържа от коментар“, каза ст. комирас Георги Гендов – директор ОДМВР-Шумен.
Протестиращите за кратко блокираха кръстовището и заявиха, че акциите им ще продължат.

 

Справедливост за Свети посикаха граждани, по време на протест

Стотици се включиха в шествието в памет на Светомира

Домашен арест за шофьора, причинил катастрофа с жертва

Жена загина при катастрофа в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *