Нов управителен съвет на фонд “Култура” - Телевизия Шумен

С тайно гласуване бяха избра членовете на новия управителен съвет на фонд “Култура”. Предложенията ще бъдат гласувани на общинската сесия в края на месец ноември. Фонд “Култура” разпределя годишен бюджет, като на две сесии се финансират проекти на културни институции, творци и самодейци.
Членовете на комисията по култура към общинския съвет гласуваха 9 представители за управителния съвет на фонд “Култура”. Мандатът на Управителният съвет е две години.
„В годините фондът наистина се утвърди като средство за подпомагане на културата в града ни. Очаква се всяка една сесия с изключителен интерес. Все повече са кандидатстващите структури и отговорно мога да кажа, че все повече са стойностните проекти, които кандидатстват за финансиране от фонда. Всяка една общинска администрация до сега не си е позволявала да пренебрегва действието на фонда от към финансиране. Напротив, с всяка изминала година средствата на фонда се увеличават, което е добре за всичко, което се случва в града ни“, категорична е Живка Тонева – председател на комисията по култура.

Финансират още 13 проекта със средства от фонд „Култура“

Община Шумен обявява сесия на фонд „Култура“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *