Областната администрация в подкрепа на хората с увреждания - Телевизия Шумен
Областната администрация в подкрепа на хората с увреждания

Областният съвет за хората с увреждания в област Шумен проведе заседание под председателството на областния управител д-р Владимир Йолов, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Коментирани са възможностите за осигуряване на самостоятелни помещения за клубна база за дейността на Регионалната организация на Съюза на инвалидите. Този проблем е поставен от председателя на регионалната организация на Съюза на инвалидите Иванка Казакова при предходна среща с областния управител. Потърсено е съдействие от Областна администрация, тъй като местните организации на Съюза на инвалидите нямат самостоятелна клубна база в общините Шумен, Велики Преслав, Хитрино и Никола Козлево.
На днешното заседание стана ясно, че община Никола Козлево ще осигури такова помещение, като предстои решение на Общинския съвет в тази посока. С останалите три общини ще бъдат проведени работни срещи през следващата седмица, на които ще бъдат поканени и представители на общинските организации на Съюза на инвалидите. Целта е да бъдат обсъдени всички възможности и да бъде намерен оптимален вариант за клубна база във всяка от общините за развитие на дейността на съюза.
По предложение на областния управител регионалната организация на Съюза на инвалидите и регионалната организация на Съюза на слепите ще подготвят информация за най-проблемните места в общините по отношение осигуряване на достъпна архитектурна среда. На следващ етап ще се търсят възможности заедно с общините да се решават тези проблеми. Областният управител се ангажира да проведе отново срещи с кметовете на общини относно извършване на засилен контрол при изпълнението на строителни обекти за спазването на всички нормативно заложени изисквания за изграждането на достъпна среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.