Областните управители от страната с работни групи по приоритетни направления - Телевизия Шумен

Областните управители със съвместна инициатива, целяща по –добра оперативност и обща работа по решаване на проблеми по мета в страната. По инициатива на областния управител на Шумен Владимир Йолов в града се проведе нова среща между областни и зам.-областни управители от страната, по време на която е взето решение за създаване на работни групи. Те ще бъдат съставени от областни и зам.-областни управители и ще работят по направление ВиК, европроекти, пътна инфраструктура, енергийна ефективност. „Това сме го направили с цел по-голяма оперативност, разделение на отговорностите, за да може по-бързо да постигнем заедно резултати и да вървим напред по проблемите“, коментира Владимир Йолов. По думите му, предстои провеждане на подобни срещи ежемесечно.

„Целта е да се опитаме да разрешаваме проблемите стратегически, а не по отделно. За това тези срещи ни дават възможност за координация и всеки проблем, по който работим, ние търсим устойчиво решение“ заяви областният управител на Габрово Ралица Манолова.

Сред конкретните проблеми, които са дискутирани по време на срещата в Шумен са проблема със затворения Върбишки проход, разширяване на Ришки проход, нуждата от мост над река Дунав между Силистра и Кълъраш. Сред темите са и търсене на възможност за по-оперативна работа в сферата на туризма и популяризирането на различни събития, както по въпроса областните управители още днес ще изпратят писмо с конкретни предложения към ресорното министерство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.