Област Шумен е готова за зимата - Телевизия Шумен
Област Шумен е готова за зимата

Общините и институциите в Шуменска област са готови за действие при усложнена зимна обстановка. Това стана ясно на заседанието на Областния съвет за намаляване риска от бедствия. Областно пътно управление отговаря за поддръжката на 37 километра от автомагистрала “Хемус”, 177 километра първокласни пътища, 77 километра второкласни и 200 – третокласни пътища. “В момента имаме остатъчни количества инертни материали и сол от миналата година. Те са достатъчни за първоначално, но след подписване на договорите, фирмите ще започнат доставка на нови количества, които са необходими по съответните оперативни планове, които ще бъдат изготвени от фирмите”, посочи директорът на Областно пътно управление – Шумен Димитър Ковачев.
Представителите на пожарната, ВиК, „Енерго-Про Мрежи“, „Шумен-Пътнически автотранспорт“ и други институции в областта също изразиха готовност за зимния период. Директорът на болницата в Шумен, д-р Димитър Костов, сподели, че има притеснения във връзка с отоплението. “В момента болницата е на смесено отопление. Старият блок се отоплява на ток, а новият – на газ. Възможни са проблеми с доставките на ток и газ. Съответно, ако няма ток, ще се мъчим да местим пациентите в новия. Другият проблем е старата отоплителна инсталация на блока”, посочи д-р Костов.
В града 22 собствени машини с гребло и 8 наети по договор от партньори ще чистят улиците през тази зима.
Кметът на Шумен Любомир Христов апелира за по-добра комуникация между институциите. “Аз съм оптимист от това, което чух и се надявам действително, колегите са положили усилия и са готови за посрещането на зимния сезон. Надявам се действително тази зима да не ни изненада”, каза кметът на Шумен.
За почистването в града ще отговаря „Автомагистрали – Черно море“ АД.

Зимата създаде проблеми по пътищата

Община Каолиново е готова за зимата

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *