Обсъдиха идея за побратимяване на Шумен с град от Казахстан - Телевизия Шумен
Обсъдиха идея за побратимяване на Шумен с град от Казахстан

Идеята за бъдещо побратимяване на Шумен с град от Република Казахстан са обсъдили на среща в областна администрация извънредният и пълномощен посланик на Република Казахстан у нас Негово Превъзходителство Темиртай Избастин, областният управител на Шумен Владимир Йолов, заместник-кметът по икономическо развитие на община Шумен Росица Антонова, председателят на Общински съвет Шумен Ася Аспарухова и заместник-областният управител Николай Колев. При разговорите основен акцент са били възможностите за сътрудничество в областта на икономиката, образованието, туризма и културата, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Причината, за да бъдат търсени начини за задълбочаване на отношенията с Република Казахстан е, че в област Шумен има предприятия, които ползват ресурси, произведени в азиатската държава, както и предприятия, които могат да задоволят търсенето в направления: мебелно производство, консервна промишленост, козметика, млекопроизводство.
При посещението си в област Шумен посланикът на Република Казахстан е провел среща с ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, а също така е посетил Държавно предприятие „Кабиюк“, паметник “Създатели на българската държава“ и Томбул джамия.
В края на визитата областният управител д-р Владимир Йолов и Н. Пр. Темиртай Избастин са изразили задоволството си от ползотворните разговори и намеренията си за задълбочаване на взаимното сътрудничество.

Посещение на посланика на Казахстан

Посланикът на Република Казахстан на визита в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Снимка: Пресцентър на Областна администрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.